Alleen langs de douane met een baby of jong kind blijft ingewikkeld!

Dacht ik eindelijk alles goed voor elkaar te hebben wat douane betreft… helaas pindakaas!!🙈

Voorheen had ik het gezag nog niet bij de rechtbank vast laten leggen. Ik dacht dat het reizen dan gemakkelijker zou zijn Zie vorige blog.Dit blijkt dus niet zo te zijn helaas.

Ik heb nu alles officieel laten vastleggen bij de rechtbank. Noah valt nu onder ons beider gezag. Daarbij vullen we nu trouw een formulier in. Dit helpt helaas allemaal niet om het reizen langs de paspoortcontrole gemakkelijker te maken.

Vandaag heb ik weer een kwartier bij de douane gestaan. Nu alle formulieren zijn aangevraagd en ingevuld en er een kopie van het paspoort van mijn vriend met ons mee reist, krijg ik nog meer vragen🙈: Waar we heen gaan, waar mijn vriend woont, waar ik woon, waar Noah woont, waarom we niet bij elkaar wonen en dat soort dingen. In de zomer heb ik tot het einde van het jaar alle formulieren per computer ingevuld. De reisdatum en de handtekening was het enige wat nog miste. Geraint heeft dit handmatig ingevuld. De beambte vondt het erg verdacht dat ik de formulieren ingevuld had klaar liggen. Hoe kon ik ze dan getekend krijgen 🤦🏻‍♀️. De formulieren werden onder blauw licht gehouden om te checken of de handtekening origineel was. Een kwartier later mochten we door lopen. Mensen die reizen met kinderen en niks bij zich hebben mogen doorgaans sneller doorlopen na een bestraffend vingertje…

Het enige dat helpt, en dat is niet altijd mijn sterkste kant in dit soort gevallen 😇, is rustig blijven, vriendelijk alle vragen beantwoorden en eventueel aanbieden om je partner te bellen.

22/10Eerlijk is eerlijk! Hulde aan de #douane #marechaussee! De afgelopen reis verliep het vlekkenloos! Men was tevreden over alle ingevulde formulieren! Zo kan het dus ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s