Aangekomen in Cardiff

In mijn vorige blog vertelde ik over de aanloop naar de eerste vliegreis. Het vliegen leek me net zo’n uitdaging! Iets met handen en ruimte te kort enzo!

Haasten met een baby leek me een ramp, dus waren we ruim op tijd vertrokken… Dit betekende wel om half 6 ‘s morgens de deur uit..😳.

Aangekomen op Schiphol hadden we genoeg de tijd. Ik een bakkie koffie, en voor Noah was het tijd voor een voeding. Gelukkig heb je er relaxte barretjes met fijne grote leunstoelen.

Ook heb je er grote toiletgedeeltes speciaal voor ouders reizend met kinderen. Je hebt er prima de ruimte. Er is een aankleedkussen, wasvoorziening en 2 toiletten. 1 voor jezelf en 1 klein toilet voor je kind. Super fijn! Meestal zijn er 2 naast elkaar het gebeurt zelden dat ze tegelijkertijd bezet zijn.

In het vliegtuig waren de stewardessen super aardig. Het zwemvestje lag klaar en ook de speciale riem was geregeld. Toch jammer dat je zo’n kleine baby niet veilig in de draagdoek kan laten zitten. Voor mijn gevoel zit hij dan steviger tegen me aan dan in zo’n klein riempje. Maar regels zijn regels dus ging Noah lekker op schoot. Ik werd voorzien van extra kussentjes en de stoel naast me bleef leeg. Genoeg ruimte dus!

Ik had van tevoren nog melk afgekolfd, zodat ik hem in het vliegtuig een flesje kon geven tijdens het stijgen. Maar de stewardess zei dat veel mensen gewoon borstvoeden tijdens het stijgen en dalen. Dat maakt het voor de volgende keer weer makkelijker.

Ik vond het vliegen wel heel spannend! Ik was echt bang dat Noah erg last van zijn oren zou krijgen… Nog voordat het toestel in de lucht was, was het flesje al leeg… Taxiën duurt soms best lang! De volgende truc was: de speen! Noah heeft echter nooit een speen gehad, dus het was vooral een erg leuk spelletje. Hij spuugde de speen uit en ik stopte hem weer terug. Dit hebben we de hele vlucht volgehouden en Noah was super relaxed!

De stewardessen vonden het zo leuk, dat ze voor ons een goodiebag gemaakt houden. Ook hadden ze speciaal paspoorthoesje voor Noah gesigneerd met daarop het vluchtnummer en de datum. Bovendien was het de laatste keren dat de fokker 70 vloog! Leuk dat Noah daar nog in heeft gezeten!

Aangekomen in Cardiff zat Noah zo weer in de draagdoek! En altijd zijn er lieve, behulpzame mensen die de tas voor je uit het bagagevak willen sjorren en hem soms zelfs voor je het toestel uittillen!

In Cardiff werden we onthaald door Geraint. Die was blij ons weer te zien! En zo was ons eerste avontuur met het vliegtuig een feit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s