Mijn eerste vliegreis met Noah

Toen Noah twee maanden oud was, gingen wij voor het eerst samen vliegen. Hier zag ik als een berg tegenop, maar het moest er toch eens van komen Noah aan zijn familie in het buitenland te laten zien. Zijn vader woont in Wales en daarom reis ik bijna altijd alleen met Noah.

Ik was dagen van de voren al bezig om te bedenken wat ik mee moet nemen en vooral hoe! Ik moest én mijn kind en de spullen alleen dragen en met het vliegtuig kun je toch maar beperkt spullen meenemen.

Hoeveel je precies mee kunt nemen hangt natuurlijk af van de luchtvaartmaatschappij maar je wilt ook niet als pakezel over straat…

Omdat Noah pas twee maanden oud was, moest ik toch wat handigs bedenken om hem tot in het vliegtuig te kunnen dragen. Een kinderwagen meenemen was teveel gedoe. Want hoe moest ik dat dan bij de veiligheidscontrole doen en waar liet ik Noah als ik de wagen aan het inklappen was om het vliegtuig in te gaan.

In plaats van een wagen nam ik Noah mee in de draagdoek. Ik vond dit sowieso een fijne manier om hem te dragen. Lekker dicht tegen me aan en twee handen vrij. Ik had zo’n flexibele rekbare doek. Ik kon hem er in zetten en er uit halen en weer terug stoppen zonder de doek los te hoeven maken.

Voor de bagage heb ik geïnvesteerd in een rugzak van Osprey waar 40 l in past en die is net zo groot is als een rolkoffertje wat mee mag als handbagage.

Dus kind voorop En rugzak achterop! Alleen pasten daar niet alle spullen in voor een week… Dus nam ik ook een klein rolkoffertje mee. Ik had immers twee handen vrij. De babyspullen voor onderweg moesten natuurlijk ook bij de hand zijn dus daarvoor nam ik de luiertas mee.

Met KLM mocht ik 1 tas inchecken voor Noah en als handbagage mochten er in totaal 3 items mee. Zoveel heb ik maar niet meegenomen omdat ik dat niet kon tillen.

Bepakt en bezakt gingen we op pad, maar voordat ik bij de tram was aangekomen, had ik besloten dat dit tevens de laatste keer was van de luiertas… Wat een gesleep! Volgende keer minder spullen mee! 2 tassen in totaal is ook meer dan genoeg!

De draagdoek was wel echt een uitkomst! Die hou ik er voorlopig in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s